169.- Activitats avui dijous dia 11 de juliol.- Cambra (CPUT) i inauguració primera pedra.-

 1.- Ens associem a la Cambra per a tenir assessorament personalitzat.

Som el soci 4.514
Amb la foto del Port de fons a l'entrada de la Cambra 

Recordem
Tenim un conveni de col·laboració d'atenció gratuïta entre la Cambra CPUT i la FAV Segle XXI de Tarragona, sobre primeres consultes que el veïnat federat pot fer servir.

2.- Participem un centenar de persones en l'acte de posar la primera pedra. 

Invitat com a coordinador territorial de la FCVS, secretari de la FAV Segle XXI i impulsor de la Causa Cooppel per la Pau (DDHH)

Primera pedra de 192 nous habitatges de lloguer social al PP10 de Tarragona

Aquest dijous s’ha posat la primera pedra dels 192 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer dels dos edificis que s’ubicaran a la parcel·la M3 del Pla Parcial Urbanístic 10 (PP-10), al costat dels barris de Campclar i Bonavista, de l’Anella Mediterrània i de l’autovia T-11.

L’acte l’ha presidit l’alcalde de TarragonaRubén Viñuales, i ha comptat amb la participació del Secretari d’Estat d’Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas; la secretària d’Habitatge de la Generalitat de CatalunyaMarina Berasategui; el president de la Fundació Salas i el patró honorífic, José Miguel Deus Manel Rodríguez, respectivament; el director de la Fundació Nou LlocJordi Purrà; la consellera delegada i la directora de l’Institut Català de FinancesVanessa Servera i Noemí Galvez, respectivament, entre d’altres autoritats.

L’alcalde de Tarragona Rubén Viñuales ha manifestat que “aquesta és la primera pedra d’un projecte que ens permetrà abordar un dels principals problemes i preocupacions de la ciutadania, l’accés a l’habitatge”.

Viñuales també ha explicat que “es tracta d’una promoció d’habitatge públic de qualitat, sostenible i assequible, que transformarà l’entrada de Tarragona per la T-11 i impulsarà el nou barri del PP10, un barri ben connectat amb l’Anella Mediterrània a tocar, i en el qual s’està desenvolupant un centre comercial i el centre hospitalari Viamed“.

L’alcalde també ha volgut posar de manifest que el govern municipal “també va per feina pel què fa a la creació de l’habitatge de lloguer social, i aquesta promoció n’és la prova”. “L’aposta per l’habitatge social és una política imprescindible a una ciutat com Tarragona ja que ens permet disminuir els desequilibris territorials i millorar la cohesió social i la qualitat de vida de la ciutadania” ha afegit.

Una promoció social

SMHAUSA va tancar fa un any amb la Fundació Salas un acord per construir la promoció les Oliveres, un total de 192 habitatges de lloguer social assequible i accessible dels dos edificis que s’ubicaran a la parcel·la M3 del Pla Parcial Urbanístic 10 (PP-10). La promotora social sense ànim de lucre té el dret de superfície sobre aquest solar municipal per 75 anys —prorrogable fins a 99 anys— amb l’objectiu de fer realitat aquesta promoció d’habitatges.

L’acord especifica que, un cop promoguts els dos edificis, serà la Fundació Nou Lloc, una entitat sense ànim de lucre especialitzada en gestió d’habitatge social, qui s’encarregarà de la gestió.

Un cop finalitzat aquest dret, els edificis retornaran a SMHAUSA i la propietat del sòl la mantindrà sempre aquest servei municipal. El pressupost del projecte és de 28.850.000 € i la subvenció dels fons Next Generation és de 6,9 milions d’euros.

Els habitatges han d’estar adjudicats als usuaris abans del juny de 2026. Les persones interessades hauran de complir els requisits que la futura convocatòria determini. Serà requisit imprescindible que, al 2026, estiguin inscrites al Registre de Sol·licitants de Protecció Oficial.

FONT;



He conegut a la iniciativa solidària "Sense Barreres" i m'han explicat les seves iniciatives a les quals comparteixo i a veure com els puc ajudar.

FOTOGRAFIES CLAU DE L'ACTE AVUI






També amb Jacinto , president de la FAV Segle XXI de Tarragona

Després de saludar a persones representants i a responsables d'entitats relacionades, veïnals, federacions, el mateix Alcalde de Tarragona, els mateixos representants dels grups municipals, també a en Josep Fèlix Ballesteros entre altres persones participants i assistents.
Ha estat una trobada d'amistat i d'esperança de justícia  social pròpia del segle XXI. 
Ho dic com a activista de la societat civil, estic com a simple membre dels consells municipals  de l'habitatge, de prevenció, medi ambient i de protecció civil de Tarragona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

100.- Visita cordial del barri de l'AAVV l'Oliva.

107.- Divendres 12 d'abril. Nova reunió sobre la seguretat amb la Conselleria i les entitats veïnals federades Segle XXI.-

108.- Reunió de la Federació Veïnal Segle XXI amb Seguretat a l'Ajuntament de Tarragona