94.- Reunió amb la Conselleria sobre Seguretat i Segle XXI.-

 Dijous dia 14 de desembre de 2023

A les 11 hores    Plaça de la Font 

Ajuntament        

Amb l'assistència de la consellera Sònia Orts i els responsables de la guardia urbana i dels mossos d'esquadra:

SETENA TINENTA D’ALCALDE
CONSELLERA DE RELACIONS CIUTADANES, NETEJA, MOBILITAT I Protecció civil

En Ramon Franquès, cap dels Mossos d'Esquadra de Tarragona, la consellera na Sonia Orts i en Manuel Vàzquez nou cap de la Guardia Urbana . I l'assessor en Luis Trinidad

Amb l'assistència de part de la Federació Veïnal Segle XXI de Tarragona en Josep Maria Martí de l'AA.VV. Verge del Carme, na Maria del Carmé Solé de l'AA.VV. Maria Cristina i Voltants, en Toni Villalobos de l'AA.VV. Goya, Ana Maria Gabarrón de l'AA.VV. Campclar i joves, Maria del Carme Puig de l'AA.VV. Port, Maria Dolores Gutiérrez de l'AA.VV. Bonavista, Mauricio Castillo de l'AA.VV. Sant Pere i Sant Pau, en Jacinto Moreno president i J. M Ferran secretaria de comunicació de l'AVF Segle XXI, respectivament.

JUSTIFICACIÓ
Com cada any abans de les festes de Nadal, es porta a terme una reunió sobre la Seguretat dels barris i tot seguit es fa un resum de la mateixa

TEMES TRACTATS
En primer lloc es parla sobre el ja conegut vídeo de Camp-clar. Els presents expressen les necessitats detectades per cada barri, es percep una falta de més seguretat i la sensació de por. Es parla en resum de la delinqüència, ocupació, les càmeres de carrer, de la circulació de patinets per les voreres, de la manca de bancs per seure, dels punts més calents de la ciutat.

EXPLICACIONS I NOVES MILLORES
S'explica per part dels professionals de la seguretat que prenen mesures i que hi ha la voluntat per part de tots i de la conselleria de introduir noves millores per al 2024:

- Promoure la unitat de policia de barri
- Millora de la tecnologia des de la queixa fins a la resposta, la geolocalització de les patrulles
- Increment de la plantilla de 22 persones noves
- De les 27 càmeres, 7 estan espallades i estan en via d'arrenjament.
- S'informarà i es proposa formació sobre actuacions i protocols per a ser més efectius als barris.

OPINIÓ PRÀCTICA
Interpretació pràctica entre el tractat a la reunió i la personal.-
Ens inviten a que denunciem en cas d'ocupes, millor fer-ho abans de tot i de les 24 hores. Fins ara s'han fet actuacions efectives en certs punts d'incidència. La col·laboració veïnal és clau.
Cal denunciar les accions en contra la seguretat i fer-lo amb detalls com la localització, les persones o objectes afectats i el grau de l'emergència. S'està estudiant segons la consellera, fer un aplicatiu comú amb les altres ciutats del voltant que es pugui expressar ràpidament els actes delictius i les faltes greus, per facilitar la intervenció el més ràpida possible.
Sobre els sense sostre no facilitar alcohol ni diners, donar-los menjar, en això s'expressa que el Pere Martell no se per què es treuen els bancs de seure, es valorà la intenció de posar bancs que no es pugui ajeure's o dormir.

ACORD
S'acorda que es poden demanar reunions informatives per AAVV i barris i que la propera reunió general seria d'aquí sis mesos si no es troba la necessitat de fer-ne una abans.
Ens desitgem mútuament les bones festes.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

100.- Visita cordial del barri de l'AAVV l'Oliva.

86.- Segle XXI celebra la tercera festa anual el proper diumenge dia 10 de setembre al parc de la ciutat

107.- Divendres 12 d'abril. Nova reunió sobre la seguretat amb la Conselleria i les entitats veïnals federades Segle XXI.-