49.- Hem celebrat la II Festa Anual de la Federació Segle XXI (Tarragona Centre, Eixample i Nord i altres).- Diumenge 04 de setembre de 2022

 Hem celebrat la II Festa Anual de la Federació Segle XXI (Tarragona Centre, Eixample i Nord i altres).-

La primera fou en el 2021 al Camp de Mart, en la qual arribarem a quasi un centenar de visitants.

Ara ja més en uns aires de més normalitat, tot seguint les normes de seguretat i sanitàries 

Més d'un centenar de persones han passat avui per la nostra Festa 2022.

S'ha finalitzat amb un dinar de germanor acompanyada segons el programa amb música viva de relax.

L'activitat més multitudinària ha estat l'animació infantil i l'escuma. Els infants es refrescaven jugant a l'aigua, mentre els pares i les mares, els avis i les àvies reien i feien fotos de record, amb una mica d'envegeta sana davant de la calor, en un espai on tocava el sol, gràcies al canvi de temps que ahir a la nit vàrem tenir una turmenta i no sabíem si la podríem dur a terme. Tots protegits amb uns espais d'ombra fresca, gràcies als arbres del ponent del parc, on hem pogut dinar amb harmonia, comoditat i cordialitat.

Recordem que la nostra federació és neutral, imparcial políticament i que la nostra tasca és cooperar entre totes les associacions veïnals i traslladar les necessitats de les mateixes davant les administracions competents en temes de seguretat, salut, neteja i convivència.

Volem que el parc de la ciutat sigui més un espai d'acollida, l'edifici sigui un espai d'interès públic i que s'animi social, natural i estèticament més el lloc.

Sobre els temes que ens preocupen a més dels clàssics i reiteratius és posaran en marxa campanyes de sensibilització comunitària tant pel veïnat com pels treballadors implicats (guàrdia urbana, neteja, ORC mossos d'esquadra, etc) de cooperació mútua. 

Moltes comunitats de propietaris i de propietàries no tenen els cartells o indicadors visibles de telèfons de contacte de les assegurances en el cas d'emergències o en el cas de necessitar contactar nosaltres amb la presidència de la comunitat per a informar, recollir aspectes de la via pública, com aspectes de cooperació, orientació o assessorament en temes veïnals.

Un altra és la necessitat de prioritzar els pressupostos municipals de base per a arranjament i millores dels locals de les associacions veïnals com la compra d'espais nous per a facilitar com local de l'associació veïnal o trobar un local per a la nostra federació, altres l'arranjament de la Quinta de sant Rafael, etc. No es pot tenir congelades partides pressupostàries que ens afecten a tots.

La Federació també dins del territori de ciutat de Tarragona Centre, Eixample i Nord escoltem  al veïnat de les vies urbanes que encara no tenen associacions de veïns i veïnes pròpies a la fi de tenir necessitats i iniciatives i poder-se incloure dins d'altres associacions ja creades o en el cas necessari crear-ne de noves.

En aquest acte d'avui han col·laborar el Club Maginet, Caps Grossos, Ceradai, Gegants de Bonavista, Causa Cooppel per la Pau, i han participat representants d'altres entitats de la ciutat.

Segle XXI vàrem proposar el tracte just dels bancs i varem endegar una campanya i una concentració amb altres entitats, associacions, coordinadores per un tracte humà dels bancs en el 2021.

En aquesta tardor i primavera tirarem campanyes de conscienciació i sensibilització comunitàries de convivència, de captació de socis i sòcies a les associacions veïnals, compra en el teu barri ( als comerços que donen suport a la comunitat veïnal).

També demanem que no s'estigmatitzin espais urbans relacionant-los amb llocs bruts, de droga, de violència. Ja que les etiquetes fan devaluar els valors de les vivendes, dels despatxos o de les plantes baixes. Compraries una vivenda o una propietat immoble en un lloc conflictiu?. Cal denunciar que fan falta recursos per trobar solucions sense marcar llocs.

Estem fent un estudi sobre com podem promoure la identitat de barri i de ciutat, de la pertinença a les associacions veïnals i com es pot augmentar la participació i els seus beneficis personals, familiars i col·lectius.


Secretaria de comunicació

"""FERRAN jm.)))...

What's 619 79 39 69


Malgrat la turmenta del vespre i de la nit d'ahir, avui està ras



Comencem a les 10 hores del matí a calentar motors i a rebre visitants



L'escuma amb la calor és una de les més divertides i refrescants


Un plat d'arròs, que alguns han pogut repetir o tastar un altra plat


Els caps grossos del Club Maginet i els Gegants de Bonavista





Repartint el menjar i vista d'una part simbòlica dels participants i comensals











Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

100.- Visita cordial del barri de l'AAVV l'Oliva.

86.- Segle XXI celebra la tercera festa anual el proper diumenge dia 10 de setembre al parc de la ciutat

107.- Divendres 12 d'abril. Nova reunió sobre la seguretat amb la Conselleria i les entitats veïnals federades Segle XXI.-