01.- Federació d'associacions veïnals de Tarragona Nord, Eixample i Centre (NEC).-

 

En construcció

A la ciutat enim associacions de veïns i de veïnes, les que es troben en Tarragona Centre, Eixample i Nord formem la Federació Segle XXI.
A partir del territori i la seva població:



Podem dir que la nostra Federació és la que té més població ja que estem al càrrec de tres districtes


A la ciutat de Tarragona som tres federacions veïnals: Ponent, Llevant i nosaltres Segle XXI (Centre, Eixample i Nord)
De es tres federacions veïnals, la de Llevant té 14.121 habitants i la de Ponent 37.819 habitants i nosaltres la suma de nord, centre i eixample que són 92.098 habitants.




Centre, Eixample i Nord

Finalitats de les associacions veïnals i la seva trajectòria
1.- El paper de les F.A.V. i de les AA.VV. reconegudes i federades per zones i dins dels districtes és facilitar la mediació, la cohesió social i la identitat de barri, districte i de ciutat. Així com sensibilitzar i conscienciar per valors de l'equitat, els dies internacionals, les causes justes, etc.
2.- L'organització de les activitats tenen tres nivells:
A.- Cohesió social.- 
Nivell de fomentar el bon veïnat, la col·laboració, les tasques solidàries i voluntàries espontànies i periòdiques per mitjà d'activitats informatives i orientatives de tema cultural d'interès per a la ciutadania com conferències, taules rodones, tallers amb qüestions d'interès públic i social. Atendre al veïnat, escoltar-lo en els seus problemes, que pot ser per telèfon, telemàticament o per presencial (això quan sigui possible). La ciutadania participa per voluntat pròpia en les festes, trobades o celebracions. Així mateix en la formació en aspectes de la ciutadania per a la tramitació de qüestions bàsiques comunitàries. Això és fa entre el veïnat que viu,  entre el veïnat propietari, el veïnat que es propietari de comerços i negocis com del personal consumidor. En aquest nivell no es cobra per les tasques rebudes. 
B.- Amb la participació comercial.- 
Nivell de contracte de professionals per al manteniment de les seus i per a dur activitats culturals com poden ser contractacions d'artistes, músics, etc.. amb factura. Això és el que entraria en la línia 01 (manteniment seus) i la línia 02 sobre programació d'activitats. Aquest nivell B es necessari per a fomentar i protegir el nivell A. Sense aquest nivell B el nivell A és impossible.
C.- La cohesió de les associacions veïnals, obertes a tota la ciutadania territorial i la participació en la ciutat.- 
El paper de les federacions pel seu treball en els districtes i el paper  conjunt en relació amb l'administració municipal. Es la línia 03. Es poden organitzar festes anuals per federació i una festa anual de les tres federacions unides per aspectes que cal sensibilitzar i conscienciar per a una millora de la convivència en una ciutat cultural i educadora, pels Drets Humans i dels Infants i de totes les persones

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

100.- Visita cordial del barri de l'AAVV l'Oliva.

86.- Segle XXI celebra la tercera festa anual el proper diumenge dia 10 de setembre al parc de la ciutat

107.- Divendres 12 d'abril. Nova reunió sobre la seguretat amb la Conselleria i les entitats veïnals federades Segle XXI.-